Πολιτική Επιστροφών – Return Policy

ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ & ΑΛΛΑΓΕΣ

Αλλαγή για άλλο προΐόν ή επιστροφή της παραγγελίας.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να αλλάξετε το μέγεθος του προϊόντος που παραγγείλατε και λάβατε ή επιθυμείτε άλλο προΐόν, ή επιθυμείτε να επιστρέψετε προΐόντα που έχετε αγοράσει,έχετε τη δυνατότητα να το πραγματοποιήσετε εντός 14 ημερών από την παραλαβή.

1.      Στείλτε τα προΐόντα τα οποία επιθυμείτε να αλλάξετε ή να επιστρέψετε με μεταφορική εταιρεία της επιλογής σας ή με το Ταχυδρομείο.Τα έξοδα αποστολής επιβαρύνουν τον πελάτη.

  •   Ο πελάτης είναι υπεύθυνος για την παρακολούθηση της επιστροφής του προΐόντος. Αφού πάρει τον αρ. αποστολής από την εταιρεία courier ή από το Ταχυδρομείο μπορεί ανά πάσα στιγμή να ελέγξει που βρίσκεται το προΐόν.
  •   Οι πληροφορίες για το που βρίσκεται το προΐόν σας κατά την επιστροφή δίνονται μόνο από την εταιρεία courier ή το Ταχυδρομείο που έχετε επιλέξει.
  •   Επίσης, όλες οι πληροφορίες για το κόστος και τον χρόνο παράδοσης για την επιστροφή του προΐόντος δίνονται αποκλειστικά και μόνο από την εταιρεία courier ή το Ταχυδρομείο που έχετε επιλέξει.

2.      Το προΐόν που ο πελάτης επιστρέφει πρέπει να είναι καθαρό και χωρίς ξένες οσμές (όπως κρέμες, αρώματα ή καπνός από τσιγάρα),να μην είναι φορεμένο, να μην έχει πλυθεί, να μην είναι σκισμένο,στην αυθεντική του συσκευασία και με όλες τις ετικέτες. Να καταγραφεί στο έντυπο το όνομα σας, τηλ. επικοινωνίας και ποια προΐόντα θέλετε για την αλλαγή.

3.      Συσκευάστε προσεκτικά τα δέματα για να εξασφαλιστεί η σωστή διατήρηση των προΐόντων κατά τη μεταφορά. Τα δέματα με τα προΐόντα που επιστρέφονται, αν λόγω της ακατάλληλης συσκευασίας, έχουν υποστεί ζημιά κατά τη μεταφορά, θα επιστρέφονται στον πελάτη με δική του χρέωση.

4.      Κατά την παραλαβή του δέματος στο δικό μας γραφείο, θα λάβετε email ότι έχουμε παραλάβει το δέμα σας. Αν υπάρχουν πράγματα τα οποία δεν είναι ξεκάθαρα ή χρειάζονται επιπλέον διευκρινίσεις, εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας έχοντας υπόψη τα στοιχεία που μας έχετε αφήσει. Στην περίπτωση επιστροφής της παραγγελίας τα χρήματα επιστρέφονται εντός 14 ημερών μέσω Paypal.

  •    Όταν  λάβουμε τα επιστρεφόμενα προΐόντα υπολογίζεται μόνο η αξία των επιστρεφόμενων προΐόντων,ανεξαρτήτως αν ο πελάτης ζητήσει κάποιο άλλο προΐον, είτε ζητήσει την επιστροφή του ποσού, χωρίς τις επιπλέον χρεώσεις (έξοδα αποστολής). Όι επιπλέον χρεώσεις  (έξοδα αποστολής) δεν επιστρέφονται.Τα έξοδα αποστολής επιβαρύνουν τον πελάτη.
  •   Όταν θα σταλεί το προΐόν που έχει γίνει αλλαγή, τα έξοδα αποστολής επιβαρύνουν τον πελάτη.

Αντικατάσταση

Μπορείτε να ζητήσετε αντικατάσταση προΐόντος σε περίπτωση: διαπιστωμένου παραγωγικού ελαττώματος του προΐόντος, απεσταλμένο λάθος προΐόν, διαφορετικό από αυτό που έχετε παραγγείλει. Η αντικατάσταση προΐόντος που έχει υποστεί φθορά κατά την μεταφορά του, θα μελετηθεί μόνο με βάση το Πρωτόκολλο που συντάχτηκε με την παρουσία του courier.

1.      Παρακαλώ, στείλτε μας στο email: sales@electra4u.com τα διαπιστωμένα προβλήματα και φωτογραφίες.

2.      Δικός μας υπάλληλος θα σας δώσει οδηγίες πώς να επιστρέψετε το προΐόν.

3.      Παρακαλώ, πριν στείλετε το δέμα σε μας, επικοινωνήστε με τον υπάλληλο τηλεφωνικώς ή μέσω email (sales@electra4u.com) ή Viber μας για να διευκρινίσετε τον τρόπο επιστροφής σε περιπτώση αντικατάστασης.

4.      Όταν  λάβουμε τα επιστρεφόμενα προΐόντα υπολογίζεται μόνο η αξία των επιστρεφόμενων προΐόντων, χωρίς τις επιπλέον χρεώσεις (έξοδα αποστολής). Όι επιπλέον χρεώσεις  (έξοδα αποστολής) δεν επιστρέφονται.

**Εάν τα προιόντα μας έρχονται απευθείας από την αποθήκη μας στο εξωτερικό και υπάρχει καθυστέρηση λόγω της κατάστασης του ιου θα γίνει επιστροφή των χρημάτων μόνο όταν λάβει το δέμα πρώτα ο πελάτης και μετά. Τα εξοδα επιστροφής είναι του πελάτη. Τα περισσότερα δέματα είναι στο τελωνείο και για αυτό υπάρχει αυτή η καθυστέρηση.** Η επιστροφή των χρημάτων γίνετε μέσω Paypal.